La European Vegetarian Union (EVU) és la promotora de V-Label, el segell de qualitat per als productes vegans i vegetarians. La delegació del segell V-LABEL a Espanya és la Unió Vegetariana Espanyola (VE), una associació no lucrativa fundada en 2003 l’objectiu de la qual és promoure l’estil de vida vegetarià, en els seus diferents corrents, per a donar a conèixer els seus beneficis per a la salut, per als animals i per al planeta en el seu conjunt

La V-Label és un símbol reconegut internacionalment per a l’etiquetatge de productes i serveis vegans i vegetarians. Per als consumidors, és una referència senzilla i fiable per a ajudar-los quan estan de compres. Amb la V-Label, les empreses promouen la transparència i la claredat. Els criteris estandarditzats asseguren que la V-Label sigui un segell únic de qualitat per als productes vegans i vegetarians en tota Europa.

V-Label promou la transparència i la claredat, a nivell europeu encara no s’han adoptat en la indústria alimentària definicions legals vinculants dels termes «vegà» i «vegetarià». Com a resultat, l’etiquetatge fiable de productes vegans i vegetarians d’acord amb criteris estandarditzats és difícil i pot conduir a un etiquetatge incorrecte per part dels propis productors. Aquesta bretxa en la llei causa incertesa entre consumidors i productors per igual.

Els consumidors estan demanant cada vegada més transparència perquè puguin identificar els productes vegans i vegetarians amb rapidesa i confiança. Actualment, només el segell V-Label pot oferir aquesta claredat gràcies a criteris estandarditzats en l’etiquetatge de productes vegans i vegetarians.

Mitjançant la classificació fàcilment comprensible dels productes com a «vegà» o «vegetarià», el segell V-Label és una manera ràpida i fiable de dir-los als consumidors exactament el que estan comprant. L’etiqueta consta d’un signe «V» en un cercle amb una descripció de categoria addicional, en el nostre cas VEGÀ.

El certificat V-LABEL ofereix al consumidor CONFIANÇA gràcies a les seves inspeccions, CLAREDAT per l’estandardització de criteris per als productes vegans i vegetarians, i ORIENTACIÓ per a prendre decisions fàcils.

Per un món més just, més verd!

Pot ampliar la informació en el següent enllaç:
https://www.v-label.eu/es